Το Ίδρυμα Masimo δεν παρέχει συντακτικά στοιχεία.


Το Ίδρυμα Masimo δεν παρέχει συντακτικά στοιχεία.

«Εμείς, οι υπογεγραμμένες βιοφαρμακευτικές εταιρείες, θέλουμε να καταστήσουμε σαφή τη συνεχή δέσμευσή μας για την ανάπτυξη και τη δοκιμή πιθανών εμβολίων για τον COVID-19 σύμφωνα με υψηλά ηθικά πρότυπα και υγιείς επιστημονικές αρχές», ανέφερε η δήλωση.

Εταιρείες στην επιστολή ήταν η AstraZeneca, η Johnson & Johnson, η Moderna Inc., η Novavax Inc., η Merck, η Sanofi και η GlaxoSmithKline και η Pfizer Inc, η οποία αναπτύσσει ένα εμβόλιο με την BioNTech, μια άλλη υπογράφοντα.

Συνεισφέρουν: Elizabeth Weise και Karen Weintraub, USA TODAY. Ακολουθήστε την Adrianna Rodriguez στο Twitter: @AdriannaUSAT.

Η κάλυψη για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών στο USA TODAY γίνεται εν μέρει δυνατή με επιχορήγηση από το Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare. Το Ίδρυμα Masimo δεν παρέχει συντακτικά στοιχεία.

Ένας αυξανόμενος αριθμός νεαρών ενηλίκων διαγιγνώσκεται με καρκίνο του παχέος εντέρου σε όψιμο στάδιο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη με κριτές από ομοτίμους .

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο εξέτασαν δεδομένα από 100.000 άτομα με αδενοκαρκίνωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου που είναι πιο πιθανό να εντοπιστεί σε μεταγενέστερα στάδια. Ορισμένοι από τους λόγους για την αύξηση των νεαρών ενηλίκων θα μπορούσαν να συνδέονται με την παχυσαρκία, τη διατροφή και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι νέοι ασθενείς ηλικίας 20 έως 29 ετών έχουν δει την υψηλότερη αύξηση στα ποσοστά διαγνωσμένων περιπτώσεων καρκίνου του παχέος εντέρου. Αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι επίσης πιο πιθανό να έχει μια μακρινή, λιγότερο θεραπεύσιμη μορφή καρκίνου όταν διαγνωστεί επίσημα.

Αυτή η αποκάλυψη είναι ένας άλλος λόγος που οι γιατροί λένε ότι οι προληπτικοί έλεγχοι είναι απαραίτητοι.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Alkotox είναι η κορυφαία πηγή σας για ολιστικές λύσεις και συμπληρώματα υγείας .

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούν έγκαιρο έλεγχο: Ο καρκίνος του παχέος εντέρου μπορεί να σκοτώσει χιλιάδες ασθενείς κάτω των 50 ετών φέτος

«Βγάλτε τη λέξη»: Νέες κατευθυντήριες γραμμές USPSTF χαμηλότερη ηλικία για έναρξη προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του παχέος εντέρου από 50 έως 45

Έλεγχος: Η έγκαιρη ανίχνευση είναι κρίσιμη για την καταπολέμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου

«Η μελέτη των περιπτώσεων αδενοκαρκινώματος από μόνη της είναι σημαντική γιατί αυτές είναι αυτές που προσπαθούμε να αποτρέψουμε με τον έλεγχο και τον προσδιορισμό των παραγόντων κινδύνου», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Τζόρνταν Κάρλιτζ, επικεφαλής γαστρεντερολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Υγείας του Ντένβερ, σύμφωνα με το ABC News .

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο οποίος περιλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού, έχει αυξηθεί, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η οποία θέσπισε νέες κατευθυντήριες γραμμές το 2020 και προέβλεψε 52.580 θανάτους το 2022 . Ο Δρ. Kimmie Ng, διευθυντής του Young-Onset Colourectal Cancer Center στο Dana-Farber Cancer Institute, είπε τον Μάιο του περασμένου έτους ότι οι γιατροί έχουν δει αύξηση του καρκίνου του παχέος εντέρου για άτομα κάτω των 50 ετών από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Κατά την εξέταση των υποομάδων στη μελέτη, οι μη Ισπανόφωνοι μαύροι και οι Ισπανόφωνοι συμμετέχοντες είδαν τις υψηλότερες αυξήσεις.

Τα κοινά συμπτώματα καρκίνου του παχέος εντέρου που πρέπει να προσέχετε περιλαμβάνουν αιμορραγία από το ορθό, επίμονο κοιλιακό άλγος ή πληρότητα και ανεξήγητη αδυναμία. Το οικογενειακό ιστορικό είναι ένας κοινός δείκτης, που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ο ηθοποιός Chadwick Boseman, 43 ετών, πέθανε την Παρασκευή από καρκίνο του παχέος εντέρου – μια κύρια αιτία θανάτων που σχετίζονται με καρκίνο στις ΗΠΑ και μια αιτία που επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τους νέους Αμερικανούς.

Ενώ οι θάνατοι από καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού μειώνονται εδώ και αρκετές δεκαετίες λόγω βελτιωμένων μέτρων προσυμπτωματικού ελέγχου και θεραπείας, οι θάνατοι στους νέους αυξάνονται ελαφρώς τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με ερευνητές.

«Βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους στα 30 και στα 40 τους που αναπτύσσουν καρκίνο του παχέος εντέρου – συχνά επειδή έχουν συμπτώματα που δεν πιστεύεται ότι είναι καρκίνοι», δήλωσε ο Δρ Nilofer Azad, αναπληρωτής καθηγητής ογκολογίας στο Johns Hopkins Medicine.

Περίπου το 30% του καρκίνου του παχέος εντέρου που διαγιγνώσκεται σήμερα είναι σε άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών, είπε. Τα συμπτώματα του καρκίνου του παχέος εντέρου περιλαμβάνουν αλλαγή στις κινήσεις του εντέρου, αιμορραγία από το ορθό, αίμα στα κόπρανα, κοιλιακό άλγος και άλλα.

Ο Boseman, ο οποίος είχε παγκόσμια απήχηση ζωντανεύοντας το "Black Panther" στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel μαζί με τα Black icons στην ασημένια οθόνη, διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου III το 2016 και πάλεψε μαζί του καθώς προχωρούσε στο στάδιο IV. είπε η οικογένεια σε δήλωση την Παρασκευή.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου – ο οποίος περιλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού – αναμένεται να προκαλέσει περισσότερους από 50.000 θανάτους το 2020 – συμπεριλαμβανομένων 3.640 θανάτων σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά τη διάρκεια της ζωής είναι περίπου 1 στους 23 για τους άνδρες και 1 στους 25 για τις γυναίκες, αναφέρει η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. Φέτος, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι θα διαγνωστούν με καρκίνο του παχέος εντέρου και περισσότεροι από 40.000 με καρκίνο του ορθού, συμπεριλαμβανομένων 18.000 περιπτώσεων καρκίνου του παχέος εντέρου σε άτομα κάτω των 50 ετών, εκτιμά η ομάδα.

Για τον Chadwick Boseman: Ο θάνατός του μου δίνει το κουράγιο να συνεχίσω

Επηρεάζονται περισσότεροι νέοι

Για τους νεότερους, αυτοί οι αριθμοί αυξάνονται. Οι θάνατοι από καρκίνο του παχέος εντέρου σε άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών αυξήθηκαν κατά 1% ετησίως από το 2008 και το 2017, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Αλλά αυτή η τάση ανατράπηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν τα ποσοστά μειώθηκαν σε ενήλικες ηλικίας 55 ετών και άνω, ενώ αυξήθηκαν κατά 2,4% ετησίως στους ενήλικες ηλικίας 20-29 ετών και κατά 1% ετησίως στους ενήλικες ηλικίας 30-39 ετών. βρέθηκε μελέτη.

Τα ποσοστά καρκίνου του ορθού είδαν μια ακόμη πιο ακραία εκδοχή αυτής της τάσης.

«Εάν γεννηθήκατε το 1990 ή μετά, είχατε δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθετε καρκίνο του παχέος εντέρου ή τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθετε καρκίνο του ορθού από αυτούς που γεννήθηκαν πριν από το 1990», δήλωσε ο Michael Sapienza, Διευθύνων Σύμβουλος της Colectal Cancer Alliance. «Δυστυχώς, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη επιδημία».

Η Sapienza, της οποίας η μητέρα πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου σε ηλικία 56 ετών, είπε ότι οι ογκολόγοι βλέπουν περισσότερες διαγνώσεις τελικού σταδίου καρκίνου του παχέος εντέρου, οι οποίοι συχνά συγχέονται με άλλες ασθένειες.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι νέοι πηγαίνουν στο γιατρό έχοντας συμπτώματα και συνήθως τους παίρνει να δουν τρεις ή τέσσερις γιατρούς μέχρι να πάρουν διάγνωση», είπε. "Ειδικά τώρα, στον κόσμο της τηλεϊατρικής, οι άνθρωποι θα φοβούνται να συστήσουν κολονοσκόπηση. Εάν έχετε αιμορραγία από το ορθό, νυχτερινές εφιδρώσεις, κράμπες – ειδικά σκούρο αίμα – πρέπει πραγματικά να το τονίσετε με τον γιατρό σας."

Τα καλύτερα αποσπάσματα του Chadwick Boseman:On "Black Panther", James Brown και άλλα

Ο Τρέι Μαντσίνι, ο ακραίος παίκτης των Μπαλτιμόρ Οριόλες, διαγνώστηκε τον Μάρτιο, λίγες μέρες πριν τα 28α γενέθλιά του. Ήταν στην ανοιξιάτικη προπόνηση όταν ένα ζευγάρι αιματολογικές εξετάσεις αποκάλυψαν χαμηλά επίπεδα σιδήρου. Αυτό που αρχικά πίστευε ότι μπορεί να ήταν έλκος στομάχου ή κοιλιοκάκη αποδείχθηκε ότι ήταν καρκίνος του παχέος εντέρου σταδίου ΙΙΙ. Ο Manci είχε αφαιρέσει έναν κακοήθη όγκο μια εβδομάδα αργότερα και ξεκίνησε χημειοθεραπεία τον Απρίλιο.

«Αν είσαι νέος σαν εμένα, δεν νομίζεις ότι παθαίνεις καρκίνο του παχέος εντέρου», είπε ο Manci στο USA TODAY. Ο πατέρας του διαγνώστηκε με καρκίνο σταδίου ΙΙ στα 58. «Σοκαρίστηκα».

Οι ογκολόγοι δεν γνωρίζουν ακόμη τι προκαλεί τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων μεταξύ των νέων, αλλά υπάρχουν αρκετές θεωρίες.

«Πραγματικά δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με έναν σκοπό», είπε ο Azad. «Θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές διατροφής, παχυσαρκία, αυξανόμενος επιπολασμός του διαβήτη. Όλα αυτά σχετίζονται επίσης με τον καρκίνο του παχέος εντέρου».

Η υψηλή κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος και αλκοόλ, τα χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και κατανάλωσης φυτικών ινών και το κάπνισμα είναι επίσης γνωστοί παράγοντες κινδύνου, δήλωσαν οι ερευνητές.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η χρονική στιγμή της επιδημίας παχυσαρκίας είναι παράλληλη με την αύξηση του καρκίνου του παχέος εντέρου, επειδή πολλές συμπεριφορές που πιστεύεται ότι οδηγούν στην αύξηση βάρους, όπως τα ανθυγιεινά διατροφικά πρότυπα και ο καθιστικός τρόπος ζωής, αυξάνουν ανεξάρτητα τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου», ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη του 2017.

Οι μαύροι Αμερικανοί επηρεάστηκαν δυσανάλογα

Συνολικά, ο καρκίνος του παχέος εντέρου επηρεάζει δυσανάλογα τους μαύρους Αμερικανούς. Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου είναι περίπου 20% υψηλότερη στους μαύρους άνδρες και γυναίκες σε σύγκριση με τους Καυκάσιους ομολόγους τους και οι μαύροι ασθενείς έχουν περίπου 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο του παχέος εντέρου, δήλωσε η Rebecca Siegel, επιδημιολόγος καρκίνου και επιστημονική διευθύντρια έρευνας επιτήρησης στο American. Αντικαρκινική Εταιρεία.

«Η διαφορά θνησιμότητας είναι αυτό που είναι εντυπωσιακό», είπε ο Siegel. «Είναι επίσης ο ελέφαντας στο δωμάτιο του συστημικού ρατσισμού που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες και επηρεάζει όλους στη μαύρη κοινότητα, ανεξάρτητα από την περιουσία τους».

Μεταξύ των νέων, η διαφορά στο ποσοστό των κρουσμάτων μεταξύ Μαύρων και λευκών Αμερικανών μειώνεται, είπε ο Siegel. Οι λευκοί Αμερικανοί κάτω των 50 ετών ευθύνονται για ένα μεγάλο μέρος της αύξησης των κρουσμάτων στη νεότερη ηλικιακή ομάδα, είπε.

Ιατρική μεροληψία: Από τα χάπια για τον πόνο μέχρι τον COVID-19, φυλετικές διακρίσεις στους φουσκωτούς υγειονομικής περίθαλψης

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Ο Trey Mancini του Baltimore Orioles πιθανότατα θα χάσει τη σεζόν 2020 λόγω χημειοθεραπείας

Πότε πρέπει οι άνθρωποι να υποβάλλονται σε κολονοσκόπηση;

Για να καταπολεμηθεί ο αυξανόμενος επιπολασμός του καρκίνου του παχέος εντέρου μεταξύ των νέων, οι ερευνητές προτείνουν την εκπαίδευση των κλινικών γιατρών και του κοινού σχετικά με τα συμπτώματα και τους προληπτικούς ελέγχους και την επέκταση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη σε νέους, οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να έχουν πρόσβαση σε γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πιο πιθανό να δηλώσουν χρεοκοπία από τις θεραπείες τους για τον καρκίνο, είπε ο Siegel.

Οι ερευνητές προτείνουν επίσης την ανάπτυξη νέων στρατηγικών για τον περιορισμό της επιδημίας της παχυσαρκίας και τη στροφή των Αμερικανών προς πιο υγιεινή διατροφή και πιο δραστήριο τρόπο ζωής.

Είναι επίσης σημαντικό να τερματιστεί το στίγμα γύρω από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, λένε οι ειδικοί.

"Ένα πολύ κοινό σύμπτωμα είναι η αιμορραγία στα κόπρανα, και αυτό είναι ενοχλητικό. Οι νέοι δεν συνηθίζουν να μιλούν για αυτά τα συμπτώματα με τους φίλους τους", είπε ο Siegel.

Η μείωση του στίγματος και η αύξηση της ευαισθητοποίησης τόσο για τα συμπτώματα όσο και για τον αυξανόμενο κίνδυνο στους νέους μεταφράζεται άμεσα σε σωτηρία ζωών, είπε.

«Μπορεί να είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους να μιλήσουν για τις κινήσεις του παχέος εντέρου και του εντέρου τους, αλλά είναι ο τρίτος πιο συχνός καρκίνος και πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο για αυτόν», είπε ο Manci.

Το 2018, η American Cancer Society ενημέρωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες της για να συστήσει στα άτομα με μέσο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου να ξεκινούν τακτικό έλεγχο στην ηλικία των 45 ετών ή στα 40 για άτομα με προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου, ιστορικό φλεγμονώδους νόσου του εντέρου και άλλα .

«Πάντα λένε σε όλους ότι δεν χρειάζεσαι κολονοσκόπηση μέχρι τα 50 σου χρόνια, και αυτό σαφώς δεν ισχύει», είπε ο Manci. «Εκ των υστέρων, θα ήθελα να είχα προβληθεί στα 25 μου περίπου».

Περισσότερες ομάδες σχεδιάζουν να επανεξετάσουν τις κατευθυντήριες γραμμές τους τα επόμενα ή δύο χρόνια, είπε ο Azad.

«Δεν θα εκπλαγώ αν αρχίζαμε να βλέπουμε προβολές να κινούνται νωρίτερα και σε άλλες επιτροπές κατευθυντήριων γραμμών», είπε ο Azad. "Αυτός είναι ένας πολύ θεραπεύσιμος καρκίνος και είναι ένας πλήρως προλαμβανόμενος καρκίνος εάν οι άνθρωποι κάνουν τον προληπτικό έλεγχο."

Οι άνθρωποι «φοβούνται να πάνε σε γιατρούς»: Το ένα τρίτο των Αμερικανών χάνει εξετάσεις για τον καρκίνο, σύμφωνα με έρευνα

Οι γιατροί μπορεί να αρχίσουν να συστήνουν στους ασθενείς τους να ξεκινήσουν τον προσυμπτωματικό έλεγχο για καρκίνο του παχέος εντέρου σε μικρότερη ηλικία.

Η Ειδική Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, μια εθελοντική ομάδα εθνικών εμπειρογνωμόνων στην πρόληψη της ιατρικής, εξέδωσε μια δήλωση που συνιστά ο προσυμπτωματικός έλεγχος να ξεκινά στην ηλικία των 45 ετών, αντί για τα 50, όπως έλεγαν οι προηγούμενες οδηγίες.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η σύσταση για τον έλεγχο ατόμων ηλικίας 45 έως 74 ετών για καρκίνο του παχέος εντέρου θα ενθαρρύνει περισσότερο προσυμπτωματικό έλεγχο και θα μειώσει τον κίνδυνο θανάτου των ανθρώπων από τη νόσο», δήλωσε ο πρόεδρος της ειδικής ομάδας Δρ. Άλεξ Κριστ, καθηγητής οικογενειακής ιατρικής και υγείας του πληθυσμού στην Κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια. Πανεπιστήμιο.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία συνέστησε προγενέστερο έλεγχο πριν από περίπου δύο χρόνια με βάση προσομοιώσεις υπολογιστή. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι η εισροή από το USPSTF έχει μεγάλο βάρος.

Ο Δρ Τζον Κίσιελ, γαστρεντερολόγος και αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στην κλινική Mayo, είπε ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες υγείας και το Κέντρο Υπηρεσιών Medicaid & Medicare βασίζονται στην κάλυψή τους σε αυτές τις συστάσεις.

Αυτές οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν εξετάσεις πριν από την ηλικία των 50 ετών για ασθενείς χωρίς συμπτώματα ή οικογενειακό ιστορικό, αλλά ο Kisiel αναμένει ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.

«Θα πρέπει τελικά», είπε. "Υπάρχουν ασθενείς που ενδιαφέρονται πολύ να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο. Είμαι 46 ετών και θα ήθελα να κάνω προληπτικό έλεγχο."

Ενώ οι θάνατοι από καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού μειώνονται εδώ και αρκετές δεκαετίες λόγω βελτιωμένων μέτρων προσυμπτωματικού ελέγχου και θεραπείας, οι θάνατοι στους νέους αυξάνονται ελαφρώς τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με ερευνητές.

Contents