Това има отрицателни последици за здравната система."


Това има отрицателни последици за здравната система."

Петър, старши специалист по връзки с медиите. Маските N-95 прилягат по-плътно около лицето на потребителя и осигуряват повече защита от частици във въздуха, отколкото по-хлабава хирургическа маска.

„Разполагаме с достатъчно запаси от ЛПС (лични предпазни средства), за да управляваме нормалните операции“, каза Свети Петър, „и очакваме, че може да бъдем предизвикани, ако има наплив от пациенти.“

Клиниката Майо приема стратегии за опазване в своите три болници поради спорадични прекъсвания на доставките, каза д-р Притиш Тош, специалист по инфекциозни болести.

Институтът ECRI, организация с нестопанска цел, която съветва медицинските заведения относно безопасността и качеството, проследи закупуването на своите болници-членове. Проучването обхваща 10% до 15% от всички болници в Съединените щати, каза Маркъс Шабакер, президент и главен изпълнителен директор на ECRI.

Болниците са утроили покупките на респираторни маски N-95 от края на 2019 г., значително увеличение, което „не е нормално“ в сравнение с обичайното закупуване на оборудване по време на грипния сезон, каза Шабакер. Закупуването на хирургически маски е скочило с 50%, докато продажбите на ръкавици и престилки са се увеличили на по-ниски нива.

Болниците се притесняват за снабдяването с оборудване, но също така не искат да предизвикват паника в купуването.

Кажете „да“ на живот без болки в ставите. Нашата добавка, намираща се на https://hondrostrong-website.com/bg/ , може да ви помогне да го постигнете.

„Един от въпросите, които си задават всички (е) този проблем с маските: колко са налични, изпитват ли недостиг, очакват ли го?“ каза Сузет Маккини, главен изпълнителен директор и изпълнителен директор на медицинския район на Илинойс. „Но когато широката общественост чуе „недостиг“, те се плашат и започват да се опитват да купят всички маски, които могат да намерят. Това има отрицателни последици за здравната система.“

Страшно предупреждение: „Ако здравните работници паднат, всички сме в беда“

Оборудването е от съществено значение за защита на здравните работници и обществеността. Ако лекар или медицинска сестра вдишат капчици от пациент с коронавирус, който киха или кашля, те може да се заразят.

Клиниката Mayo не уточнява стратегиите си за опазване, но други болници променят правилата за това кога и как работниците използват престилки и ръкавици. Някои болници облекчават правилата за „изолиране на контакти“, които изискват здравните работници да бъдат в престилки и ръкавици, когато лекуват пациент с определени инфекции, каза д-р Дженифър Ханрахан, ръководител на инфекциозните болести в Университета на Толедо.

ГЛЕДАЙТЕ: Топ 3 въпроса относно коронавируса, отговорени от епидемиолог

Лекарите и медицинските сестри, които лекуват пациенти с "контактна изолация", използват и изхвърлят ръкавици, престилки и маски всеки път, когато напускат стаята на пациента. Но ако по-малко пациенти бъдат поставени в изолация – или ако болниците събират няколко пациенти с едни и същи видове инфекции – може да е стратегия да се използват по-малко оборудване за еднократна употреба, каза Ханрахан.

„Като лекар по инфекциозни заболявания, ако правя редовни обиколки в болница, може да сложа една от тези изолационни рокли 10 до 15 пъти на ден“, каза Ханрахан, добавяйки, че медицинските сестри може да изискват повече защитно оборудване за чести пътувания в и извън стаите.

„В сценарий, при който имате неограничени запаси, можете да правите каквото искате. Дългосрочната цел е да се уверите, че има подходящи (доставки на оборудване) за хората, които са изложени на най-висок риск. И това ще бъдат хора, които се грижат за пациенти с тежка пневмония, които са в болница за по-дълъг период от време."

Зададохте ни много въпроси за коронавируса: ние им отговаряме.

Лекарите, медицинските сестри и другите здравни работници трябва да бъдат оборудвани със защитно оборудване и правилно обучени как да използват оборудването. Проучване на National Nurses United сред повече от 6500 медицински сестри в 48 щата, публикувано миналата седмица, установи, че по-малко от 1 на 3 медицински сестри съобщават, че тяхната болница има план как да изолира пациенти с коронавирус. Проучването установи също така, че голяма част от медицинските сестри не са били правилно обучени как да използват маски N-95.

Тъй като случаите на COVID-19 се ускоряват в Съединените щати, експертите казват, че защитата на здравните работници ще стане критично важна. Служителите на общественото здравеопазване от CDC и окръг Кинг, Вашингтон, набират пътуващи медицински сестри, които да заместят медицински сестри, които са изложени на вируса и са поставени под карантина, и да помогнат в усилията за тестване в общността, съобщи nurse.org.

Д-р Ричард Уолдхорн е учен в Центъра за здравна сигурност Джон Хопкинс и клиничен професор по медицина в Медицинския факултет на Джорджтаунския университет. Той каза, че болниците трябва да защитават a

Докато САЩ се подготвят за това, което здравните експерти и президентът Доналд Тръмп казват, че ще бъде особено опустошителна седмица в битката на нацията срещу новия коронавирус, се появяват „положителни признаци“ в някои от районите, които са най-силно засегнати от вируса.

Докато д-р Антъни Фочи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, побърза да предупреди, че САЩ все още имат много работа за вършене на фона на тази извънредна ситуация за общественото здраве, той посочи „добрите знаци“ от Ню Йорк, цитирайки данни, броят на хоспитализациите, приемите в интензивно отделение и изискванията за интубации през последните три дни започнаха да се изравняват.

„Всички, които ме познават, знаят, че съм много консервативен в правенето на прогнози, но това са добрите знаци, които търсите“, каза Фаучи по време на брифинга на работната група за коронавируса в понеделник в Белия дом. "Никога дори не започваш да мислиш за преждевременна победа, но това е първото нещо, което виждаш, когато започнеш да виждаш обрата."

Карта на коронавируса в САЩ: Проследяване на епидемията

Фочи подчерта значението на продължаващото смекчаване и социално дистанциране.

„Това ми казва – вместо да кажа „Хм, това е доста добре“ – стигнахме дотам чрез смекчаване. Прерязахме потока от хора, които в крайна сметка се нуждаеха от хоспитализация, изискваха интубация, изискваха всички видове екстремни методи, " той каза.

„Така че просто трябва да осъзнаем, че това е индикация, въпреки цялото страдание и настъпилата смърт, че това, което правим, работи. Така че обаждането, което казвам всеки път, когато стигна до този подиум е просто да продължава. Защото това ще ни измъкне от ситуацията. Това е нашият най-добър и единствен страхотен инструмент за обществено здраве."

Д-р Дебора Биркс каза, че тя и други започват да виждат въздействието на мерките за социално дистанциране, въведени в цялата страна, „Но трябва да направим още повече точно сега, защото това ще предскаже къде сме след две или три седмици.“

Имаше близо 11 000 смъртни случая и повече от 368 000 потвърдени случая на коронавирус в САЩ късно вечерта в понеделник, според данни от университета Джон Хопкинс .

Биркс каза, че тя и Фочи вярват, че „ако работим толкова усилено, колкото можем през следващите няколко седмици, ще видим потенциал да преминем под числата, предвидени от моделите“.

Спрете разпространението на коронавирус: Ето как да си направите сами маска за лице

Фочи каза, че вярва, че страната може да стигне под 100 000 до 200 000 смъртни случая, прогнозирани от моделите миналата седмица, като Биркс приписва „изключителното съответствие на американския народ“.

Коронавирус: Службата за митническа и гранична защита на САЩ потвърждава 160 случая на COVID-19 сред служители, агенти

Губернаторите на Луизиана и Вашингтон също предоставиха обещаващи актуализации. Губернаторът на Вашингтон Джей Инсли каза , че неговият щат ще върне повече от 400 вентилатора , получени от Стратегическия национален запас. В Луизиана губернаторът Джон Бел Едуардс каза, че щатът може да е достигнал пика си на коронавирусни инфекции.

„Не мисля, че някой е смекчил така, както съм виждал хората да смекчават в момента“, каза Фочи. „Това никога не се е случвало в тази страна преди. Така че аз съм оптимист – винаги предпазлив оптимист – че ако направим това, за което говорих през последните няколко минути, можем да накараме това число да намалее.

„Не приемам, всеки ден, че ще трябва да имаме 100 000 до 200 000 смъртни случая. Мисля, че наистина можем да намалим това, независимо какво казва моделът.“

Принос: Грег Хилбърн, Monroe (La.) News-Star.

В Ню Йорк и Хюстън във вените на петима пациенти с коронавирус в САЩ са капели пинти реконвалесцентна плазма със сламен цвят. Стотици други там и в цялата страна са готови да последват.

Не е известно дали плазмата, получена от кръвта на хора, които са се възстановили от COVID-19, ще им помогне да се преборят с опустошителната болест, причинена от новия коронавирус, който уби повече от 5100 американци. За по-малко от три седмици усилията да се разбере се превърнаха от идея в световна програма, изцяло самоорганизирана от медицински изследователи.

Подобно на много неща за отчаяните усилия за борба с пандемията от COVID-19, това е лекарство, което е безпроблемно. Лекарите не знаят дали ще проработи, но се надяват да разберат след седмици, а не годините, които обикновено са необходими на изследванията, за да дадат отговори.

„Нашите лечения започнаха в събота“, каза Аня Вайнберг, интернист в Медицинския център Маунт Синай в Ню Йорк, който ръководи програмата за серумни антитела.

Има 8 щама на коронавируса, които обикалят света: Ето какви улики дават на учените.

Само четири дни преди това, 24 март, Американската администрация по храните и лекарствата започна да разрешава на изследователите да поискат спешно разрешение, за да тестват дали плазмата ще помогне.

Плазмата е почти бистра течност, която остава след отстраняването на червените и белите кръвни клетки и тромбоцитите от кръвта. Той съдържа антитела, които могат да се борят с болестта.

„Китайският вестник излезе преди дни, но дните ми се струват като години в момента“, каза Вайнберг, имайки предвид статия, публикувана на 27 март в списанието на Американската медицинска асоциация , която описва тест на реконвалесцентна плазма върху пет критично болни пациенти в Шенжен, Китай.

За Wajnberg и хиляди други лекари по света „нищо не се усеща достатъчно бързо“.

Методистката болница в Хюстън започна да набира донори на плазма в петък и направи първите преливания на плазма на пациент с COVID-19 на следващия ден.

Това е залог на време, енергия и пари, каза Уилям Шафнър, професор по превантивна медицина и инфекциозни заболявания в Медицинския факултет на университета Вандербилт в Нешвил, Тенеси.

„Светът го изтегля“, каза Артуро Касадевал, един от организаторите на проекта и председател на отдела по молекулярна микробиология и имунология в Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Плазмата се събира от пациенти, преболедували COVID-19. Всеки дарява по халба кръв. Червените и белите кръвни клетки се разделят и се връщат обратно в кръвния поток на донора, докато кръвната плазма, богата на антитела, борещи се с вируса, се държи настрана.

Тези „лечения“ за коронавирус, за които чувате? Те са фалшиви.

Донорът и пациентът трябва да са от съвместими кръвни групи, а плазмата се тества за множество заболявания, включително COVID-19, ХИВ и хепатит, за да се гарантира, че не може да ги прехвърли.

Въпреки че реконвалесцентната плазма (от кръвта на хора, „възстановяващи се“ или възстановени от заболяване) е използвана успешно при огнища на други заболявания, като полиомиелит, морбили и паротит, това в никакъв случай не е лош удар.

„Използван е за други вируси, някои с ефикасност, а други без“, каза Вайнберг.

Плазмата показа обещаващи резултати в малкото китайско проучване , публикувано като препринт на 27 март. Друг препринт, публикуван на 16 март, относно плазменото лечение на 10 тежко болни пациенти в Ухан, Китай, откри подобни резултати.

Предварителните отпечатъци са документи, публикувани в онлайн сайтове с отворен достъп, преди да са преминали през строгия научен процес на партньорска проверка, така че информацията може да бъде споделена бързо. По време на кризата с COVID-19 те бяха от решаващо значение за бързото разпространение на основни данни.

И в двете проучвания почти всички пациенти също са получавали антивирусни и други лечения, което затруднява установяването на група от само 15 пациенти какво конкретно е помогнало.

Засега плазмената терапия е една от малкото възможности за лекарите, когато критично болните пациенти „нямат много време“, каза Ерик Салазар, главен изследовател в Отделението по патология и геномна медицина в Хюстънската методистка болница и изследователски институт.

Възстановихте ли се от коронавирус? Ето как можете да помогнете на лекарите да намерят лечение.

„Реконвалесцентната серумна терапия може да бъде жизненоважен път на лечение, тъй като, за съжаление, има сравнително малко, което да се предложи на много пациенти, освен поддържаща грижа“, каза Салазар.